STUC

Studentski centar u Osijeku je ustanova čija je osnovna djelatnost smještaj i prehrana studenata, povremeno i privremeno zapošljavanje te kulturno-zabavni i sportski život studenata. Utemeljen je 1963. godine, a od 1982. godine je sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

U sastavu Studentskog centra u Osijeku djeluju četiri ustrojbene jedinice:

  • Prehrana studenata
  • Smještaj studenata
  • Studentski servis
  • Zajedničke službe.

Svi redoviti studenti imaju pravo na korištenje usluga Studentskog centra, pravo na subvencioniranu prehranu i smještaj te pravo na rad posredovanjem Studentskog servisa.

Radi prirode posla i posebnosti usluga koje pružaju, sve su službe te gotovo svi zaposlenici Studentskog centra svakodnevno u izravnom kontaktu s velikim brojem studenata. Studentski se centar ponosi i izvrsnom suradnjom s ostalim sastavnicama Sveučilišta, fakultetima i odjelima. Iznimno je dobra suradnja sa Studentskim zborom Sveučilišta koja se svakodnevno dokazuje kroz suradnju i odnos s njihovim predstavnicima te pomoći pri realizaciji brojnih zajedničkih projekata od kojih treba istaknuti dugogodišnju tradicionalnu manifestaciju Osječko ljeto mladih i Studentska roštiljada.

Studentski je centar u Osijeku studentima uvijek na raspolaganju jer su upravo studenti razlog njihova djelovanja i motivacija da svoj posao rade najbolje kako mogu i znaju. Svojom podrškom zaposlenici Studentskog centra žele doprinijeti kvaliteti studiranja svakog studenta te se svojim radom trude Vaše studentske dane učiniti što ljepšima, sretnijima i nezaboravnijima.