Psihološko savjetovanje

Ukoliko trebate našu pomoć, javite se

Iako je studiranje razdoblje puno novih i lijepih iskustava, ono predstavlja i razdoblje u kojem se susrećemo s velikim životnim promjenama. Uspjeh u prilagodbi na studentski život ne ovisi samo o našoj inteligenciji nego i o psihološkim faktorima poput motivacije, samopouzdanja, ustrajnosti i sl.

Poteškoće prilagodbe na studentski život, problemi s koncentracijom i učenjem, manjak podrške od okoline, neugodni osjećaji poput straha, zabrinutosti, usamljenosti, bespomoćnosti, beznađa i sl. samo su neki od problema s kojima se studenti susreću.

Cilj Savjetovališta je pružiti studentima podršku u svladavanju akademskih, ali i osobnih poteškoća u svrhu poboljšanja kvalitete života i povećanja efikasnosti studiranja.

U Psihološkom savjetovalištu sa studentima provodimo sljedeće aktivnosti:

  • Individualno savjetovanje, gdje zajedničkim snagama rješavamo probleme i razvijamo vještine psihološkog, socijalnog, emocionalnog i akademskog funkcioniranja.
  • Grupni tretmani koji se u dogovoru sa studentima organiziraju kada se javi više studenata sa zajedničkim problemom.
  • Radionice za studente usmjerene su na razvoj osobnih potencijala. Dosad su održane radionice na temu komunikacijskih vještina, samopouzdanja, emocionalne inteligencije i ljubavi, motivacije, organizacije vremena itd.

Savjetovanje je besplatno i dostupno za sve studente Sveučilišta u Osijeku. Privatnost i povjerljivost podataka je zajamčena, a tijekom aktualne pandemije SARS-CoV-2 virusa, individualno savjetovanje provodimo i online.

Termin možete dogovoriti e-mailom na adresu savjetovaliste@unios.hr. Nalazimo se na adresi Cara Hadrijana 10c (sveučilišni kampus).

Posjetite nas na web stranici, a za obavijesti o nadolazećim radionicama pratite nas preko Facebooka