Kineziološki fakultet Osijek

Pokretom i znanjem prema izvrsnosti

 • O Fakultetu

 • Studiji

 • Izvannastavne aktivnosti

 • Pogledaj, poslušaj i pročitaj...

 • Galerija

 • Kontakt

Kineziološki fakultet
Drinska 16A,
31000 Osijek
www.kifos.hr

O Fakultetu

Kineziološki fakultet Osijek najmlađa je znanstveno-nastavna sastavnica u Osijeku osnovana 3. kolovoza 2020. godine. Obrazovanjem kadrova na sveučilišnim studijskim programima te znanstveno-istraživačkim radom u društvenom i interdisciplinarnom području Kineziološki fakultet Osijek usmjeren je tržištu rada i potrebama sporta i društva.
Kineziološki fakultet Osijek uspostavio je uspješnu suradnju sa zajednicama sportskih udruga grada Osijeka i Osječko-baranjske županije te u skladu sa Strategijom razvoja sporta grada Osijeka i s potrebama regionalne zajednice razvija nove programe obrazovanja. S ciljem edukacije stručnog kadra koji djeluju u sportskim klubovima i udrugama za provođenje sportske rekreacije cjelokupne društvene zajednice Kineziološki fakultet Osijek osim sveučilišnih studijskih programa provodi i programe cjeloživotnog obrazovanja te intenzivno radi na razvoju i provedbi stručnih programa koji bi omogućili djelatnicima sportskih udruga kompetencije kojima bi stekli kvalifikaciju za obavljanje poslova unutar djelatnosti definiranih Zakonom o sportu.
Suradnjom sa srodnim domaćim i međunarodnim visokoškolskim i javnim ustаnovаmа, institutima i sportskim savezima, Kineziološki fakultet Osijek promiče sport i potiče napredovanje nastavnika i studenаtа uključivanjem u istraživački europski prostor visokog obrazovanja programima međunarodne suradnje i mobilnosti studenаtа, istrаživаčа i nаstаvnikа.

Virtualna šetnja Kineziološkim fakultetom

Studiji

Sveučilišni prijediplomski studij

Kineziologija

Sveučilišni diplomski studij

Kineziološka edukacija

Izvannastavne aktivnosti

Aktivnosti za Europski tjedan sporta

KIFOS promo

Pogledaj, poslušaj i pročitaj

Zašto studirati na Kineziološkom fakultetu Osijek?
Kineziološki fakultet Osijek usmjeren je studentu, njegovim intelektualnim potrebama i afinitetima, učenju i nastavi, istraživanju, fakultetskom životu i sportu. Svaka generacija studenata predstavlja novi izazov i za nas koji smo prvi izbor vaše buduće obrazovne i profesionalne orijentacije.
Akademski i sportski razvoj naših studenata, odgovornost je svih nastavnika i nenastavnog osoblja Kineziološkog fakulteta.
U radu sa studentima potičemo individualan pristup, male grupe, poticajnu i kreativnu atmosferu u različitim nastavnim prostorima, dvoranama, bazenima i sportskim terenima.
Fakultet ne čine samo zgrade, uredi, učionice, laboratoriji, dvorane i radna mjesta već ga činimo svi mi – zaposlenici i studenti, a kultura fakulteta, komunikacija i suradnja te različite aktivnosti i projekti su ono po čemu želimo da naši studenti pamte naš Fakultet.

I zašto studirati na Kineziološkom fakultetu Osijek?

 • Možete upisati suvremene studijske programe usklađene sa tržištem rada i Bolonjskim procesom.
 • Motivirajuća je atmosfera, studenti su partneri i mi pokazujemo brigu za vaš uspjeh
 • Nastavnici koriste suvremene nastavne metode, napreduju, educiraju se, a nastava je interaktivna – vi ste u mogućnosti suoblikovati nastavni proces
 • Fakultet je u partnerskim odnosima sa zajednicom, posebice sa sportskim objektima u gradu, klubovima i sportskim udrugama grada Osijeka, a naravno možete biti dijelom i studentske sportske udruge na fakultetu
 • Potičemo mobilnost studenata
 • Potičemo različitosti, toleranciju i kritičko mišljenje
 • Dobra je mogućnost zapošljavanja
 • Postoji mogućnost povezanosti, prijateljstva s kolegicama i kolegama koja ostaju trajna kako osobna tako i profesionalna u ALUMNI KLUBU naših bivših studenata.

Odabirom Kineziološkog fakulteta Osijek postajete dio akademske zajednice u kojem ćete steći pozitivno iskustvo studiranja, izvannastavnih aktivnosti i sporta na fakultetu i na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
Odabirom Kineziološkog fakulteta donosite važnu životnu odluku, kako biste stekli nova znanja, vještine, sposobnosti i uvjerenja. Vi ste snaga našeg Fakulteta i s nama oblikujete kulturu i jedinstvenost Fakulteta, jer ste spoj izuzetnih, talentiranih i motiviranih mladih ljudi i sportaša koji dolaze iz različitih okruženja, s različitim iskustvima, interesima, ambicijama, pristupima i pogledima na budućnost.
Na tom putu, mi vam želimo uspjeh i zadovoljstvo u Vašem studiranju na Kineziološkom fakultetu Osijek.
U ime nastavnika, suradnika i ostalih djelatnika, zadovoljstvo mi je poželjeti vam dobrodošlicu na Kineziološki fakultet Osijek, a nastavnici i djelatnici Kineziološkog fakulteta bit će vam potpora i pomoć na putu vašeg uspjeha.

Intervju sa studentima

Brošura KIFOS-a

Galerija

Postavi nam pitanje

Pitaj nas što te zanima ili pošalji svoje prijedloge i mišljenja