Fakultet primijenjene matematike i informatike

Izvrsnost prije svega

 • O fakultetu

 • Studiji

 • Izvannastavne aktivnosti

 • Pogledaj, poslušaj i pročitaj...

 • Galerija

 • Kontakt

Fakultet primijenjene matematike i informatike
Trg Ljudevita Gaja 6,
31000 Osijek
www.mathos.unios.hr

O fakultetu

Prednosti studiranja na Fakultetu primijenjene matematike i informatike

 • Najuspješniji poslodavci iz okruženja naše diplomante prepoznaju kao nositelje razvoja gospodarstva
 • U trenutku promocije magistara matematike zaposleni su svi promovirani diplomanti.
 • Diploma matematike osigurava visoku razinu matematičkih i IT kompetencija, kompetitivnost i socijalne vještina, što je  dobar temelj za uspješnu karijeru.
 • Organizacija nastave u malim grupama i individualni pristup studentu.
 • Mogućnost dobivanja atraktivnih stipendija od tvrtki, STEM stipendije, državne stipendije za deficitarna zanimanja kao i drugih stipendija.
 • Suradnja s privredom kroz studentsku praksa u tvrtkama, izradu završnih i diplomskih radova.
 • Međunarodna mobilnost kroz ERASMUS+ program i IAESTE program razmjene studenata.
 • Pristupačnost,  demonstrature, dobro opremljena knjižnica, mrežne stranice s dostupnim materijalima te sve besplatne udžbenike u izdanju fakulteta.

Promo video Fakulteta primijenjene matematike i informatike

 

Virtualna šetnja

Studiji

Sveučilišni prijediplomski studiji

Matematika

Matematika i računarstvo

Sveučilišni diplomski studiji

Matematika, moduli:

Matematika i informatika, smjer nastavnički

 

Pogledaj, poslušaj i pročitaj

Dino Vučemilović Šimunović, BI/DWH konzultant, DataCiph
Kao diplomirani magistar matematike ovog smjera mogu reći samo divna iskustva koja me vežu za dosadašnje obrazovanje na Fakultetu primijenjene matematike i informatike u Osijeku. Teorijsko znanje i praktični rad koje su mi pružili profesori na Fakultetu primijenjene matematike i informatike omogućili su mi da se lako snađem na burzi rada. Što vrijeme više odmiče, a radno iskustvo raste, sve sam više zahvalan na kvalitetnom obrazovanju i radnim navikama koje sam usvojio tijekom studiranja. Uviđam iz dana u dan koliko neke stvari lakše rješavam na radnom mjestu upravo zbog načina razmišljanja koji mi je fakultet razvio. I zato ću svakom srednjoškolcu bez zadrške preporučiti obrazovanje na Fakultetu primijenjene matematike i informatike u Osijeku nakon kojeg neće biti ograničen pri zapošljavanju u različitim granama privrede, jer mi matematičari baš u svakoj od njih možemo naći svoje mjesto “pod suncem”.

Ivana Trošić, razvojni programer, Mono d.o.o.:
Nakon završenog diplomskog sveučilišnog studija Matematike, smjer Matematika i računarstvo mogu reći kako su moji dojmovi pozitivni. Osim teorijskog znanja vrlo je važna i  njegova praktična primjena koja je na ovom fakultetu izrazito zastupljena. Također, ono što bih još htjela istaknuti je kako na fakultetu kroz razne kolegije studenti nauče razmišljati i logički zaključivati, a konkretno u mom poslu je to najbitnije. Sve ostalo dolazi s praksom. Odmah nakon završetka studija pronašla sam posao koji želim i volim raditi, a to je najbitnije. Čovjek jedino može biti sretan kada uči i radi ono što voli i što ga ispunjava. Zato bih ovaj fakultet preporučila svim zaljubljenicima u matematiku i/ili računalne tehnologije zbog visoke profesionalnosti ljudi koji tamo rade, zanimljivih kolegija, radne atmosfere te znanja i vještina koje se mogu steći, a korisne su u budućem zanimanju.

Galerija

Postavi nam pitanje

Pitaj nas što te zanima ili pošalji svoje prijedloge i mišljenja