26. (3. VIRTUALNA) SMOTRA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU (UNIOS)

26. (3. VIRTUALNA) SMOTRA
SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU (UNIOS)

petak, 9. prosinca 2022. godine, od 11:00 do 12:30 sati,
na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek
(Vladimira Preloga 1 (prizemlje), Osijek)

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 9. prosinca 2022. organizira 26. (3. virtualnu) Sveučilišnu smotru s ciljem promoviranja sveučilišnih i stručnih prijediplomskih i integriranih studijskih programa budućim studentima. Ovogodišnje događanje bit će na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti, Vladimira Preloga 1 u 11,00 sati. Program je zamišljen na način da dekani i pročelnici u razgovoru s moderatorom programa u vremenu do maksimalno 5 minuta predstave svoje studijske programe.

Hodogram smotre:
11,00 Pozdravne riječi rektora, župana i gradonačelnika
11,05 Biomedicina i zdravstvo (Medicinski fakultet, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo)
11,15 Tehničko područje (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Građevinski i arhitektonski fakultet)
11,25 Biotehničko područje (Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Prehrambeno tehnološki fakultet)
11,35 Humanističko i društveno područje (Filozofski fakultet, Katolički bogoslovni fakultet)
11,45 Društveno područje (Ekonomski fakultet, Fakultet turizma i ruralnog razvoja, Kineziološki fakultet, Pravni fakultet)
12,05 Interdisciplinarno i umjetničko područje (Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Akademija za umjetnost i kulturu)
12,15 Prirodno područje (Odjel za biologiju, Odjel za fiziku, Odjel za kemiju, Odjel za matematiku)
12,35 Završna riječ

Virtualna smotra namijenjena je prvenstveno maturantima i svim budućim studentima. Bit će predstavljeni studijski programi 18 sveučilišnih sastavnica, razlozi zašto odabrati Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, bit će predstavljen studentski život, okolnosti prilagođene studentima s posebnim potrebama, psihološko savjetovanje, smještaj i prehrana studenata, studentske udruge, stipendiranje i nagrađivanje studenata, sveučilišni sport, studentski zbor, GISKO, STUC, Centar za kvalitetu. Bit će korištene samo one informacije koje su potrebne potencijalnim studentima i njihovim roditeljima. Na stranici će biti i korisni podatci vezani uz život u gradu Osijeku koji ćemo predstaviti kao sveučilišni grad po mjeri studenata.

Na temelju e-baze srednjih škola, maturanata, institucija iz područja odgoja i obrazovanja kao i medija, bit će dostavljen link na stranicu Virtualne smotre UNIOS-a, a koristit će se i društvene mreže. Virtualna će stranica biti interaktivna te će potencijalni studenti u određenom stvarnom vremenu moći uživo kontaktirati prodekane za nastavu i studente pojedine sveučilišne sastavnice.

Virtualna Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (UNIOS) održavat će se unutar postojeće mrežne stranice manifestacije https://smotra.unios.hr/

Smotru možete pratiti i na društvenim mrežama:
Facebook: @unios1975
Twitter: @unios1975
Instagram: @unios1975